Interieur tips

5 tips om je huis in te richten

5 tips om je huis in te richten

Het inrichten van een huis. Voor de één is het een feestje, voor de andere een hele klus. Toch hoeft het niet heel moeilijk te zijn. Wil je bijvoorbeeld interieur advies inwinnen? Schroom niet om een van onze interieur specialisten te vragen. Zij staan altijd voor u klaar. Toch liever alvast zelf aan de slag gaan? Met deze 5 tips kom je in ieder geval al een heel eind!

 

1. Bepaal een budget

Een hele belangrijke eerste stap is het bepalen van een budget. Dit is niet de leukste taak, maar als je ongeveer weet hoeveel verf kost of een nieuwe vloer, dan kun je makkelijker bepalen hoeveel er overblijft voor andere dingen. Woonaccessoires hoeven overigens helemaal niet veel te kosten. Je hebt tegenwoordig tal van leuke budget winkels.

 

2. Ga voor één kleuren palet

Wil je bijvoorbeeld één van de muren in een trendy knalkleur verven? Dat kan! Maar houd de rest van je interieur dan wat rustiger met één kleuren palet wat goed bij elkaar past. Zo heb ik een muur donkergroen en de rest van mijn interieur beige met bruintinten. Dit zorgt voor rust en eenheid in je interieur.

 

3. Kies een sfeervolle eyecatcher

Een grote lamp of een lekker zacht vloerkleed geven je huis meteen een knus en warm gevoel. Ook gordijnen doen veel voor de sfeer in een ruimte. Kies bijvoorbeeld voor lichte overgordijnen die toch veel licht doorlaten, maar de kamer wel mooi aankleden.

 

4. Houd het praktisch

Twee kleine, hippe tafeltjes als salon tafel ziet er misschien ontzettend goed gestyled uit, maar in de praktijk blijkt het met een groot gezien helemaal niet te werken. Want, waar ga je dan alle glazen/borden neerzetten? Denk hier ook bij na en laat je niet verleiden tot onhandige impuls aankopen. Zo een klein tafeltje kan bijvoorbeeld wel heel handig zijn om een plant op te zetten of een kamerlamp.

 

5. Doe heel veel inspiratie op

Het is goed om van te voren heel veel inspiratie op te doen. Dit kan in bekende woonwarenhuizen zoals ikea of woonexpress. Heb je geen tijd om alle woonboulevards af te struinen? Gebruik dan Pinterest. Neem gerust eens een kijkje op onze Pinterest pagina en laat je inspireren door verschillende stijlen.

Voor vragen en persoonlijk advies over hoe u uw huis kunt inrichten kunt u ook altijd een bezoekje brengen aan onze website of winkel.