Woontrends 2017

Belangrijke interieurtrends voor 2017

Woontrends 2017

Het jaar 2016 was vooral het jaar van de schattige pastel tinten, veel bronskleurige accessoires en 50 tinten grijs. Dat is geweest, want de woontrends voor 2017 zijn veel stoerder en opvallender. We gaan met zijn allen massaal voor groen met een industrieel tintje. Hieronder lees je de vijf meest besproken interieurtrends van komend jaar.

 

1. Groen is dè trendkleur voor 2017

Pantone heeft botanisch groen uitgeroepen tot de trendkleur van 2017. Of je nu gaat voor appeltjesgroen of het stoere donker-donkergroen, het kan en mag allemaal. Behalve je muur te laten knallen in een opvallende groene tint gaat deze woontrend nog een stapje verder. Denk hierbij aan planten, planten en zei ik al planten?! Het leuke aan deze interieurtrend is dat het niet alleen voorkomt in huis. We zien dat de hele samenleving bezig is om groener en duurzamer te worden. Iedereen gaat voor groen.

 

2. Vloerkleden maken een come back

En dan natuurlijk het liefst van een duurzaam materiaal. Grote gevlochten kleden van biologisch katoen of wat dacht je van een vintage Perzisch vloerkleed. Alles mag volgens de trends van 2017. Het gaat er om dat vloerkleden enorm veel sfeer brengen in huis. Daarom zien we ook veel kleden terug in de slaapkamer, badkamer en zelfs in de keuken. Vergeet niet om een anti-slip matje onder het kleed te leggen om ongelukken te voorkomen.

 

3. Stoer en industrieel blijft hip

Hier past ook een beetje de term minimalistisch bij. De tijd van tierelantijntjes is over en we maken plaats voor robuuste onafgewerkte materialen. Metaal en koper zijn erg populair, maar ook onbewerkt hout doet het erg goed binnen deze woontrend. Het lijkt een beetje alsof we komend jaar ons huis wat volwassener laten worden. En natuurlijk mag je helemaal zelf weten hoe je dat doet.

 

4. Een beetje van vroeger en een beetje van nu

Een hele belangrijk interieurtrend voor 2017 is de combinatie oud en nieuw. Waar we voorheen zagen dat alles onwijs strak en modern moest is het nu de kunst om een balans te vinden. Een oude dekenkist als salon tafel met een moderne vlinderstoel bijvoorbeeld. Laat je vooral inspireren op onze Pinterest en ga voor het interieur dat bij jou past.

 

5. Back to basics

Deze woontrend past bij het stoere en industriële en ook bij de nieuwe go-green mentaliteit. Alle poeha wordt achterwege gelaten en we gaan ons focussen op wat er echt toe doet. Veel geometrische vormen en licht past daar goed bij. We zien dan ook veel ‘kale’ lampen waarbij enkel een bolletje aan een koord voldoende is. Deze interieurtrend geef veel rust en ruimte in je huis.

Dat waren de vijf belangrijkste woontrends voor 2017. Laat je vooral niet gek maken als je net je huis in zacht roze hebt geschilderd hoor. Iedereen moet namelijk vooral doen waar hij of zij zich prettig bij voelt.

Wil je geen enkele trend meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks een nieuwe dosis interieurtips.